Страницы

вторник, 25 сентября 2018 г.

Як боротися з неробством: 7 порад

Лінь - це лихо, яке час від часу вражає нас усіх. Успіх - це виконання декількох завдань, які, як пазл, утворюють єдине ціле. Ледачим людям не вдається доводити всі деталі до кінця. Ось кілька порад про те, як не бути ледарем і подолати лінь раз і назавжди.

1.                      Самоорганізація
Перш за все потрібно стати більш організованим. Відведіть кілька годин на організацію робочого простору. Приведіть у порядок все на столі: комп'ютер і файли в ньому, папери і письмове приладдя, непотрібні речі і сміття сміливо викидайте. Зробіть все, щоб працювати було якомога зручніше.
2.                      Пишіть список справ перед сном
Необхідно записувати всі цілі, щоб візуально відобразити все, що потрібно зробити. Щовечора перед тим, як йти спати, складайте список з 5-10 речей, які потрібно закінчити на наступний день.
3.                      Приступайте до справ з ранку
Виконавши все необхідне на початку дня, ми розуміємо, що тепер у нас є цілий день, позбавлений тривог і докучливих докорів сумління.
4.                      Переодягніться
Важливим фактором на шляху до подолання неробства є правильний одяг. Візьміть за правило завжди виглядати так, ніби збираєтеся на важливу зустріч.
5.                      Пам'ятайте про час
Починати і закінчувати справи в певний час - місія першорядної важливості. Вона називається звичкою, і саме вона розділяє неробів й роботяг. Роблячи все за звичкою, ви швидше і ефективніше справляєтеся з щоденними справами. Постійний контроль над часом змушує вас працювати швидше та наполегливіше.
6.                      Ведіть щоденник
Дуже корисно вести щоденник або просто робити швидкі записи. Одна з причин в тому, що зазвичай ідеї (особливо найважливіші) приходять до нас, коли ми знаходимося в дорозі, йдемо по вулиці, сидимо в тролейбусі - тобто всюди, де ми не підготовлені до обмірковування. Ведення нотаток допоможе скласти попередній план та передбачить завдання в списку справ.
7.                      Дозвольте собі відпочинок
Але не варто забувати давати собі перепочинок хоча б протягом одного дня. Ледачі неділі дозволять вам відпочити, а також морально налаштуватися на новий тиждень.


Часом буває складно змусити себе хоча б вибратися з ліжка. Особливо коли за вікном сіро та сумно. Що вже тут говорити про те, щоб змінити свої звички, стати краще, продуктивніше, активніше. Але саме в Новому році дається можливість почати все з чистого аркуша. Все, що вам потрібно зробити - це прокинутися і зрозуміти, що сьогодні саме той день.

Комментариев нет:

Отправить комментарий